Wed. Jul 10th, 2024


Het SKG 3 keurmerk: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Het SKG 3 keurmerk is een keurmerk dat staat voor inbraakwerende producten. Het is een keurmerk dat wordt uitgegeven door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Het keurmerk heeft drie verschillende klassen, namelijk: SKG 1, SKG 2 en SKG 3. SKG 3 is de hoogste klasse en staat voor producten die een minimale weerstand bieden tegen inbraak. In dit artikel wordt uitgelegd wat het SKG 3 keurmerk precies inhoudt en waarom het belangrijk is.

Wat betekent het SKG 3 keurmerk?

Het SKG 3 keurmerk wordt uitgegeven voor producten die een minimale weerstand bieden tegen inbraak. Dit houdt in dat de producten uitgebreid getest zijn op hun inbraakwerendheid en daarmee een hoge mate van veiligheid bieden aan de gebruiker. Dit keurmerk wordt met name uitgegeven voor producten als sloten, cilinders, scharnieren en beslag.

Waarom is het SKG 3 keurmerk belangrijk?

Het SKG 3 keurmerk is belangrijk omdat het aangeeft dat het product voldoet aan hoge veiligheidseisen. Inbrekers hebben namelijk steeds meer kennis en tools om sloten en andere beveiligingsproducten te kraken. Door te kiezen voor een product met SKG 3 keurmerk, verkleint u de kans op een inbraak aanzienlijk. Een inbreker zal namelijk eerder afgeschrikt worden door een goed beveiligd huis. Daarnaast kan een verzekeraar het hebben van SKG 3 gecertificeerde sloten eisen om een volledige vergoeding te geven bij inbraakschade.

Hoe herken je het SKG 3 keurmerk?

Het SKG 3 keurmerk is te herkennen aan het logo met een kroon en drie sterren. Dit logo is vaak te vinden op het product zelf of op de verpakking. Daarnaast staat op het product zelf vaak het aantal sterren vermeld. Bij SKG 3 gecertificeerde producten staat er altijd duidelijk vermeld dat het om een SKG 3 gecertificeerd product gaat.

Conclusie

Het SKG 3 keurmerk is een belangrijk keurmerk voor inbraakwerende producten. Het geeft aan dat het product voldoet aan strenge veiligheidseisen en daarmee een hoge mate van veiligheid biedt aan de gebruiker. Door te kiezen voor een product met SKG 3 keurmerk, verkleint u de kans op een inbraak aanzienlijk. Het keurmerk is te herkennen aan het logo met een kroon en drie sterren en staat vaak vermeld op het product zelf of op de verpakking.

By blog