Mogelijkheden voor inbrekers als je niet de juiste cilinders hebt.

De meeste redenen waarom je een bepaald cilinderslot uitzoekt hebben natuurlijk te maken met het tegenhouden van inbrekers. Het is ontzettend vervelend wanneer een inbreker zijn weg heeft gevonden in jouw woning. Wanneer een inbreker jouw spullen steelt heeft dit natuurlijk een heel vervelende uitkomst. Sommige spullen hebben emotionele waarde die je nooit meer terugkrijgt. Daarnaast geeft het een ontzettend onveilig gevoel dat er zomaar iemand de woning is binnengekomen toen jij er niet was of op het moment dat jij lag te slapen. We gaan je laten zien welk slot het beste is om uiteindelijk een inbreker te weren.

Een cilinderslot tegen inbrekers

Het beste slot is namelijk een cilinderslot. Dit slot bevat een goede bescherming tegen inbrekers. Om precies te zijn een slot met een M&C cilinder. Dit slot is moeilijker open te breken omdat alleen de juiste sleutel de deur kan openen. Dit komt door de stiften die zich in de M&C cilinder bevatten. Wanneer je de juiste sleutel in het slot steekt, gaan deze stiften automatisch in een goede positie staan. Op dat moment kan het slot opengedraaid worden. Mocht de verkeerde sleutel in het slot worden gestoken dan is het dus ook niet mogelijk om het slot te openen. Dit zorgt ervoor dat een inbreker al veel meer moeite moet doen om het slot te openen, maar toch heeft hij alsnog andere mogelijkheden om in te breken.

Kerntrekken

Kerntrekken is namelijk een techniek die inbrekers tegenwoordig ook op deze goede cilindersloten kunnen toepassen. Zij boren een grote schroef in het slot en halen deze vervolgens weer uit het slot door middel van ander gereedschap. Op dat moment hebben zij dus alsnog het slot opengebroken en kan de inbreker naar binnen. Om dat te voorkomen is er een nieuwe techniek voor deze sloten bedacht. Namelijk kerntrekbeveiliging. Zoals de naam al doet vermoeden is deze techniek er specifiek om de inbreker tegen te houden die gebruik maakt van kerntrekken. Doordat de cilinders beschermd zijn met een extra stalen brug, wordt het de inbreker onmogelijk gemaakt om de schroef te boren in het slot. Hij kan dan vervolgens ook de techniek niet toepassen en het inbreken wordt hem onmogelijk gemaakt. Probeer inbrekers dus zo slim mogelijk af te zijn. Een nieuw cilinderslot met extra kerntrekbeveiliging is de beste manier om een inbreker tegen te houden zodat hij niet zomaar naar binnen kan gaan. Als je leest op mc-cilinder.nl zie je waar je op moet letten bij het kiezen van een goed cilinderslot.

Zo is kerntrekken het meest voorkomend en daarom ook belangrijk dat je kijkt naar het SKG 3* keurmerk.
Mike Geschreven door:

Reacties zijn gesloten.